ادامه مطلب...
دو روز گذشته، بارها خبر دستگیری دانشجوی قلابی دندانپزشکی دانشگاه شهید بهشتی در رسانهها دست به دست شده است. دختری که تا همین چند روز پیش جزء اینفلوئنسرهای کارآفرین و نابغه محسوب میشد، حالا گفته میشود که نه تنها دانشجو نیست، بلکه برای ورود به دانشکده دندانپزشکی دانشگاه شهید بهشتی، از در مراجعه بیماران وارد ساختمان دانشگاه میشده و با پوشیدن روپوش سفید، خودش را به دانشکده میرسانده.
اصلا چگونه میتوان پذیرفت که صرف داشتن یک روپوش سفید کسی را دانشجو میکند و او میتواند وارد کلاسها شده، آزادانه در دانشگاه عکس بگیرد و امتحان بدهد و حتی نامش در لیست حضور و غیاب دانشجویان هم باشد؟ چگونه ممکن است شیاد جوانی بتواند تا اینجا پیش برود که او را به عنوان نابغه روی خط تلویزیون بخواهند و او به عنوان نخبه از چگونه رتبه برتر شدن در کنکور بنویسد؟مقدمه از سایت افتاب نیوز
ابتدا اظهارات این فرد را بخوانید.اظهاراتی که اگر درست باشد بسیار تکان دهنده است.ادامه متن عینا از سایت ایسنا امده است:
به گزارش ایسنا، این فرد که روز گذشته(25 شهریور 98) به اتهام عدم احراز دانشجویی و با عنوان "دانشجوی قلابی" دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به مراجع قضایی معرفی و توسط نیروی انتظامی دستگیر شد با انتشار ویدئویی در صفحه اینستاگرام خود با طرح ادعاهای جدیدی به تشریح جزئیات و دلایل تحصیل خود در دانشگاه پرداخت و افزود: من با رزومه و اعتبار علمی که داشتم مجوز تحصیل در این دانشگاه را کسب کردم.
وی در ادامه مدعی شد: من اعتبار علمی و رزومه خارجی خیلی قوی داشتم و این اعتبار در آلمان، دوبی و ... تایید شده است. بنابراین از طریق این رزومه مجوز حضور در دانشگاه را از طرف یکی از معتبرترین و مرجعترین فرد دانشگاهی دریافت کردم و ایشان مرا به عنوان یک دانشجوی افتخاری پذیرفته و مجوز صادر کردند(که در آینده اسم و عنوان آن استاد را منتشر خواهم کرد) و من قبل از دریافت این مجوز، حتی در یک کلاس آموزشی نیز شرکت نکرده بودم.
این فرد با طرح این ادعا که میخواهم پشت پرده دستگیری و اتهاماتی که به من وارد شده را توضیح بدهم، در فیلمی که از خود در فضای مجازی منتشر کرده است گفت: شاید بهتر بود در این زمینه سکوت میکردم اما با این هجمه خبری و آبروریزی که به وجود آمده است، سکوت نمیکنم. حتی اگر به قیمت از دست دادن جان من تمام شود. در واقع من با این سن کم؛ موقعیت و مقبولیت اجتماعی خوبی داشتم و اعتبار علمی خوبی در ایران و دنیا کسب نمودم که رزومههای آن را حتما آپلود خواهم کرد تا مشخص شود چه کارهایی را در ایران انجام دادم و چه مقامهایی را در کل کشور کسب نمودم.
فرد متهم به تقلب در ثبت نام و حضور در دانشگاه شهید بهشتی همچنین مدعی شد: اخیراً اخباری منتشر شده و در آن عنوان شده است که مقامات و مسئولین دانشکده دندانپزشکی شهید بهشتی از چندین نفر چندین میلیارد پول دریافت کردهاند بنابراین قاعدتاً نباید فکر کنید که در دانشگاه امتیاز صندلی خرید و فروش نمیشود!
وی در ادامه با متهم کردن برخی افراد در دانشگاه شهید بهشتی مدعی شد: مسئولان دانشکده دندانپزشکی شهید بهشتی برای اینکه به شکلی از خود در برابر فروش امتیاز صندلی دفاع کنند با اخراج من تلاش کردند سرپوشی بر این موضوع گذاشته شود تا من قربانی این قضیه باشم. به همین جهت ابتدا اعلام شد که من سه میلیارد تومان به مسئولان دانشگاه هزینه پرداخت کردهام و در اخبار بعدی این مبلغ ۵۰۰ میلیون تومان کاهش یافت و وقتی از طرف وزارت بهداشت اعلام شد که این مبلغ را چه کسی پرداخت؟ و چه کسی آن را دریافت نموده؟ دانشکده با صدور بیانیهای اعلام نمود به هیچ عنوان دریافت پول صحت ندارد و ما در طول یک سال مدیریت هیچ پولی را رد و بدل نکردیم و با اخراج من اینگونه وانمود شد دانشگاه با چنین تخلفاتی برخورد میکند.
این فرد در بخشی دیگر از سخنان خود با طرح این ادعا که "من هیچ پولی بابت تحصیل در دانشکده دانپزشکی شهید بهشتی پرداخت نکردهام"،اظهار داشت: من میتوانستم با پرداخت هزینههای میلیاردی مانع بروز این مشکل شوم که البته چون پولی پرداخت نکردم این مشکل برای من ایجاد شد. همچنانکه رئیس دانشکده عنوان کردند که اگر ما پولی دریافت کرده باشیم چرا باید شکایت کنیم تا آبروی دانشکده برود. بله، دقیقا همین طور است. شما چون پولی از من دریافت نکردهاید از من شاکی هستید و من اگر مبلغی را پرداخت کرده بودم، شاکی نمیشدید.
وی در قسمت دیگر از ادعاهای خود گفت: من پولی به دانشگاه پرداخت نکردم و نخواهم کرد چرا که اعتبار رزومه و کارهایی که انجام دادهام بسیار سنگینتر و ارزشمندتر از این است که آن را نادیده و هزینهای به دانشگاه پرداخت کنم. بنابراین هیچ پولی به هیچ فردی در دانشکده پرداخت نکردم و صرفاً به اعتبار علمی خود در دنیا و ایران مجوز تحصیل دریافت کردم.
وی مجداً با طرح ادعای دیگر گفت: من میدانم از مهر امسال دانشجویانی با عنوان دانشجوی انتقالی از کشورهای دیگر وارد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی خواهند شد و در کلاسهای آموزش مینشینند. در حالی که بسیاری از این افراد حتی یک سفر خارجی نداشته و پاسپورت آنها مهر خروج از کشور را نخورده است اما باید دید چگونه با این عنوان در دانشگاه تحصیل میکنند. من اسامی همه اینها را دارم و این پرونده سازیهایی که برای نشان دادن انتقالی بودن عنوان میشود را میتوانم آشکار کنم.
این متهم به تقلب دانشگاهی مدعی شد: حداقل ۲۰ تا ۳۰ نفر از مهر امسال با عنوان دانشجوی انتقالی وارد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی میشوند و از این افراد هر ترم ۵۰ میلیون هزینه دریافت میشود. این مبلغ در دوره تحصیلی رشته دندانپزشکی که حدودا ۱۲ تا ۱۳ ترم به طول میکشد به مبلغ ۶۰۰ تا ۷۰۰ میلیون میرسد. من همه اطلاعات خود را در صورت نیاز به مردم نشان خواهم داد و اثبات میکنم که واقعا چه اتفاقاتی در دانشگاه میافتد.
وی همچنین تاکید کرد: از سوی رئیس دانشکده این گونه عنوان شده است که من ۲۳ شهریور یعنی اولین روز از شروع سال تحصیلی از درب ورود بیماران وارد دانشگاه شدم! شما موظف هستید تا ۲۴ ساعت آینده فیلم ورود و خروج من را منتشر کنید، در غیر اینصورت این ادعای شما کذب محض است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: من دچار شوک خبری شدم و با آبروی من بازی شده است این در حالی است که از اساتید دانشگاه بهترین نمرات را دریافت نمودم! من اگر به عنوان بیمار وارد دانشگاه میشدم چرا باید نمره برتر کلاس را دریافت میکردم. من از نحوه ثبت نام و انتخاب کلاسهای خود سند و مدرک دارم و این اسناد را آپلود خواهم کرد. بنابراین من برای تمامی حرفهایی که میزنم دلیل و مدرک دارم.
واکنش های مختلف به این ماجرا:
سعید نمکی وزیر بهداشت:
دکتر سعید نمکی امروز طی توئیتی اعلام کرد از ماه ها قبل دستور مبارزه با فروش صندلی های پزشکی را داده اس و اتفاقا به نتایجی هم رسیده اند که به زودی به قوه قضائیه ارسال خواهند کرد.این توئیت به طور ضمنی فروش صندلی های پزشکی را تایید میکند
محمود صادقی نماینده تهران در مجلس
وی هم امروز طی توئیتی نوشت:باندهای فروش صندلی های پزشکی چه سر و سری با صدا و سیما دارند؟
اشاره او حضور خانم م.م در صدا و سیما به عنوان یک نخبه و مشاور بوده است.
دکتر جهان پور مدیر روابط عمومی وزارت بهداشت
مدیرکل روابط عمومی وزارت بهداشت، با اشاره به جزئیات این اتفاق و همچنین وجود نام این فرد در فهرست حضور و غیاب دانشگاه شهید بهشتی میگوید: من فهرست را ندیدهام، اما همانطور که پیشتر گفتهام، اینکه چه تخلفی اتفاق افتاده و چه افرادی غیر از این خانم در این تخلف دخیلاند، برای ما روشن نیست و امیدوار بودیم که بعد از بازداشت تحقیقاتشان کامل شود، اما ایشان خیلی زود آزاد شدند. قطعا ایشان اطلاعات زیادی دارد و به نیروهای قضائی در این زمینه کمک میکند، هرخلافی اتفاق افتاده باشد، قطعا من هم بعید میدانم این فرد تنها باشد. یک دختر ۲۲ ساله حداکثر خلافش میتواند حضور در محیط دانشگاه بدون مدارک دانشجویی باشد که از این موارد کم نیست، ولی اینکه این فرد در بیرون از محیط دانشگاه برای مراکز آموزشی کنکور برنامه بگذارد و حتی در تلویزیون مدعی نخبهبودن بکند و افرادی شارلاتان او را به عنوان نخبه در تلویزیون به خورد مردم بدهند و تبلیغات کلاسهای کنکور و این بازیهای کنکوری را برای مردم اجرا کنند، به یک نفر وابسته نیست. دانشگاه شهید بهشتی در حال تنظیم شکایت قضائی از این فرد است و معتقد است که اطلاعات زیادی درباره روند تخلفات دارد. ادعاهای او مبنیبر نخبهبودن بههیچوجه از نظر ما پذیرفته نیست و پذیرش در کنکور بههیچوجه از این مسیرها اتفاق نمیافتد و اینها ادعاهی واهی فردی است که ممکن است خودشیفتگی یا اختلال شخصیت داشته باشد. او تصریح کرد:، ولی اینکه فردی از ابزارهایی مثل (عکس در فضای دانشگاهی) استفاده کند، برای اینکه بتواند با مجموعههای آموزشی کنکور ارتباط بگیرد، نشان میدهد تخلفات این فرد به یک نفر برنمیگردد و امیدواریم دستگاه انتظامی و قضائی با بررسی اطلاعات موجود ابعاد این قضیه را مشخص کند و هر فرد متخلف مرتبط با این پرونده را دستگیر کند.
جهانپور، در پاسخ به این پرسش که آیا ممکن است این فرد از قربانیان صندلیفروشی در دانشگاهها باشد نیز گفت: صندلیفروشی و موارد تخلف و فساد در مورد حضور افراد در محیط دانشگاهی، هرچند چشمگیر نیست، اما بیش از چند ماه است که در وزارت بهداشت به صورت گسترده و البته بدون اطلاعرسانی آشکار در حال بررسی بوده و به مواردی از تخلفات هم دست پیدا کردیم. اما متأسفانه مصاحبههای ناقصی که برخی افراد انجام میدهند، موجب میشود که این رسیدگیها تحتالشعاع قرار بگیرند و متخلفان با روشهای مختلف آثار تخلف خود را محو کنند. ما انتظارمان از دوستانی که درباره کلیت موضوع مصاحبه کردهاند، این است که بهگونهای با این موضوع برخورد نکنیم که اصل کشف شبکه از افراد مختلف را تحتالشعاع قرار دهد. اما من به این خانم جدا از این بحث نگاه میکنم و معتقدم دستگاه قضائی باید رسیدگی کند. او در پایان درباره آزادی سریع این فرد نیز گفت: دلیل آزادی ایشان را نمیدانم. احتمالا مقام قضائی در برابر وثیقه او را آزاد کرده. اما اینکه فردی که مدعی است خانوادهاش خارج از کشور زندگی میکنند و به عنوان نخبه آمده و ظرف کمتر ۲۴ ساعت برایش وثیقه تأمین میشود و باز در فضای مجازی شروع به ادعاهایی جدید میکند، در حد و اندازههای این دختر جوان نیست و فکر میکنم بههرحال سیاست و اتصالی به هر فردی، در مورد این خانم قابل بررسی است
دکتر دالوندی رئیس دانشکده دندانپزشکی شهید بهشتی
این فرد کلاهبردار با سوءاستفاده از فضای ورودی مخصوص بیماران وارد دانشکده دندانپزشکی شده و ضمن حضور در برخی فضاهای آموزشی، اقدام به تبلیغات در فضای مجازی کرده و خود را به عنوان دانشجوی نخبه این دانشگاه معرفی کرده است. این فرد با برقراری ارتباط از طریق فضای مجازی و برخی شبکههای تلویزیونی اقدام به تبلیغات شخصی خود درباره مشاورههای کنکور و برنامهریزی کرده و نامبرده فاقد هرگونه سابقه در سامانههای یکپارچه آموزشی و بایگانی پروندههای آموزشی دانشگاه است و هیچگونه رابطهای اعم از آموزشی و مشابه آن با دانشکده دندانپزشکی ندارد.
دکتر ضیایی معاون اموزشی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
ایشان با تاکید بر اینکه این تخلف ارتباط سیستماتیکی با دانشگاه شهید بهشتی ندارد و نام این فرد در لیست حضور و غیاب رسمی وجود ندارد خواستار گزارش کامل این تخلف از سوی دانشکده دندانپزشکی شد.وی همچنین گفت م.م کارت دانشجویی نداشته است و این ادعا که پولی پرداخت کرده است بررسی می شود.
دکتر هنگامه اشراف مدیرگروه بخش اندودانتیکس دانشکده دندان شهید بهشتی
ایشان اعلام کردند خانم م.م برخلاف ادعاهایش هیچ نمره ای در درس واحد مبانی اندو 1 ندارند
روزنامه فرهیختگان
این روزنامه گفت صندلی فروشی فقط محدود به این مورد نمی شود و به زودی ابعاد جدیدی از این پدیده را منتشر خواهند کرد
دکتر هامون سبطی ناشر کتاب های کنکور
دکتر هامون سبطی ناشر کتابهای کنکور با بیان اینکه نام م. م. در فهرست قبولی سازمان سنجش نیست، میگوید: مشکل و خطاکار بزرگ در مسئله پیشآمده صداوسیماست؛ یعنی خلافهای متعددی در حوزههای گوناگونی در کشور اتفاق میافتد؛ اما اینکه این خطا مستمسکی برای کسب مال نامشروع شود، جنبه کلاهبرداری دارد. وقتی مدیایی که باعث کسب نامشروع باشد، رسانه ملی است؛ پس قطعا خطای بزرگی اتفاق افتاده که چنین موقعیتی را در اختیار فرد بیصلاحیتی قرار داده. این ماجرا سالهاست که در تلویزیون اتفاق میافتد و مورد هشدار بوده که باید جلوی ورود افرادی را که ادعاهای علمیشان راستیآزمایی نشده، گرفت؛ اما متأسفانه صداوسیما در این زمینه نهایت مقاومت را انجام میدهد.
او افزود: در درجه دوم مؤسساتی را که با علم به اینکه ادعای فرد احراز نشده، مورد سوءاستفاده قرار میدهند و حتی به افراد آموزش میدهند که به این شکل و شیوه وارد سیستم آموزشی شده و در ازای این راه و خدماتی که گرفتهاند، از آنها کارهای خلافی میخواهند. اینجا هم سیستم آموزشی ما مقصر است و با توجه به ادعاهای مطرحشده از سوی این خانم که ایشان در دانشگاه شهید بهشتی فرد شناختهشدهای است و نمراتش درج شده، مشخصا به تخلف دانشگاه بازمیگردد. او افزود: حتی اگر ادعای این فرد خلاف واقع باشد، ما آمار دقیقی داریم از اینکه افراد بیصلاحیتی به رشته پزشکی و داروسازی و دندانپزشکی وارد شدهاند. دانشگاههای ما در این زمینه مسئولیت دارند و باید پاسخ بدهند که آیا مسئولان عالیرتبه دانشگاهی از این قضیه باخبر بودهاند؟ اگر بیخبر بودهاند، مقصرند و اگر باخبرند مجرم هستند!
در یکی از اتهامات این خانم آمده که ایشان ۵۰۰ میلیون پول پرداخت کرده است. سؤال این است که این پول به چه کسی پرداخت شده؟ این پول قطعا به آموزشگاه و مؤسسات کنکوری داده نشده، این مؤسسات توان این را ندارند که دانشجویی را وارد دانشگاه کنند. پس این پول در سیستم دانشگاه یا سازمان سنجش خرج شده. مسئله ما الان این دختر جوان نیست؛ بلکه مسئله این است که چه کسانی پول گرفتهاند. به نظر من کمترین جرم متوجه این فرد است. وقتی که زمینه فساد در جامعه مهیا باشد، ما نمیتوانیم انتظار داشته باشیم افراد فاسد نشوند. او افزود: افرادی در صداوسیما حضور دارند که خود را رتبه برتر کنکور معرفی کرده و از این راه میلیاردها در این چند سال کسب درآمد کردند. او درباره صندلیفروشی نیز میگوید: ماجرای فروش صندلیهای پزشکی چند سالی است ک. به صورت اخبار سری از آن یاد میشود؛ اما امسال میبینیم که در فضاهای مجازی علنی تبلیغ میشود و قیمتها مشخص است و الان رقابت بیشتر در زمینه این است که چه کسی با قیمت کمتری صندلی میفروشد. از ۸۵۰ میلیون تومان، نرخ داده میشود تا ۴۵۰ میلیون تومان. حدود ۱۰ درصد این مبلغ به دلال آموزشی میرسد؛ یعنی کسانی که با عنوان مشاور معلم در مراکز آموزشی دولتی و غیردولتی حضور دارند و دنبال طعمه در طول سال میگردند؛ یعنی دانشآموزانی که توانایی مالی دارند و درعینحال برایشان تحصیل مهم است و بعید است که بتوانند به رتبههای برتر دست پیدا کنند تا پزشک شوند. بااینحال رابطه صمیمانهتری با این افراد برقرار میکنند، خدمات بیشتری به آنها ارائه میدهند و اطمینان دانشآموز را جلب میکنند؛ اما بعد که دانشجو موفق نمیشود، اعلام میکنند امکان خرید صندلی وجود دارد. آنها بخش کمی از پول را برمیدارند و بقیه آن را به کسانی که باید آن دانشجو را به صورت رسمی ثبتنام کنند. اینجا پای مراکز چندگانهای به میان میآید که باید خطاکاری اثبات شود؛ اما در دانشگاه آزاد اتفاق بدی میافتد و آن انتقال دانشجویان از یکسری رشته به رشتههای دیگر است که از نظر سطح تراز علمی بین دو رشته اختلاف وجود دارد. اختلاف در حدی که رتبه ۲۰ هزار کنار رتبه هزار، بدون پرداخت هزینه بنشیند. این ماجرای رانت در اختیارگذاشتن صندلیهای پرمتقاضی به معضلات جدید تحصیلی در زمینه عدالت تبدیل شده است.
جدا از اینکه این ماجرا واقعیت دارد یا خیر چند سالی است که فروش صندلی های دانشگاه تاپ کشور در کانال های تلگرامی تبلیغ می شود و نمونه آن قبل کنکور 98 در وبلاگ کنکور 100 منتشر شد.امید است که این ماجرا اغازشونده راهی باشد که طی ان این پدیده شوم که وجود ان را نمیتوان انکار کرد ریشه کن شود.
سلام
سایت کانون(با استناد به نتایج کانونی ها) چند روز پیش یه مطلبی در مورد نسبت نظام قدیم ها و جدید ها در بازه های مختلف رتبه ای منتشر کرد که انگار الانم حذفش کرده(!). طبق اون یازده درصد رتبه های زیر هزار نظام قدیم بودن. به نظر شما عملکرد ضعیف نظام قدیمی ها بخاطر چیزی به جز سطح علمی شون بوده؟
نظر کلی شما این مورد چیه؟ به خصوص برا پشت کنکوری هایی که نمی دونن کدوم نظامو انتخاب کنن.