ادامه مطلب...
رشته تکنولوژی پرتو شناسی یا رادیولوژی یکی از شاخه های علوم پزشکی است که نحوه تصویربرداری از اعضای مختلف بدن را برای تشخیص پزشکی آموزش میدهد.
هدف از رشته رادیولوژی تربیت کارشناسانی است که با دستگاه های تصویربرداری پزشکی نظیر سیستمهای دیجیتال ، CT، MRI آشنا شده و بتوانند تصویربرداری های اختصاصی و نسبتا دشوار نظیر سیستم گوارش، عروق و ادرار انجام دهند و امکان همکاری در پژوهشهای مربوط به تشخیص پزشکی را داشته باشند.
تکنسین رادیولوژی (کارشناس پرتوشناسی) با کمک انواع فن آوری های تصویربرداری از قسمت های مختلف بدن بیمار (مطابق با دستور پزشک معالج) تصویربرداری می کند. در هر مرکز تصویربرداری پزشک متخصص پرتوشناسی (پزشک رادیولوژیست) حضور دارد که با استفاده از روش ها و تجهیزات مختلف تصویربرداری به تشخیص بیماری ها می پردازد. وظیفه این پزشک متخصص تشخیص بیماری ها، شکستگی ها و ...از روی تصاویر رادیوگرافی است. انجام کار تصویربرداری و کنترل ظهور و تثبیت تصاویر رادیوگرافی بر عهده تکنسین رادیولوژی (کارشناس پرتوشناسی) می باشد.
دانشجوی رشته تکنولوژی پرتوشناسی باید در درسهای زیستشناسی، ریاضی و فیزیک توانمند باشد، بخصوص در فیزیک چرا که بدون آگاهی از اصول فیزیک که بر مبنای آن کار تصویربرداری انجام میگیرد، امکان انجام صحیح کار وجود ندارد.
تعداد کل واحد های درسی دوره 4 ساله کارشناسی این رشته 130 واحد است.این رشته جزو رشته هایی می باشد که طرح اجباری 2 ساله دارد.
سوالات متداول کنکوری ها در مورد رشته رادیولوژی:
1-آیا رشته رادیولوژی برای بدن ضرر دارد و کارشناسان این رشته بعد از چند سال مبتلا به بیماری های مختلف می شوند؟!
می توان گفت امروزه در صورت اینکه کارشناس این رشته تمام پروتکل های ایمنی را رعایت کند هیچ خطری وی را تهدید نمی کند.در صورت اینکه سطح اشعه در بدن زیاد شود مرخصی با حقوق برای رفع این مشکل داده می شود.مدت این مرخصی معمولا 2 ماه است.
2-جایگاه رشته رادیولوژی در میان رشته های کارشناسی چگونه است؟
رشته رادیولوژی از جمله رشته های خوب کارشناسی محسوب می شود.رشته رادیولوژی چند مزیت دارد:
1-شغلی تمیز محسوب می شود و با خون و... سر و کار نخواهید داشت
2-با توجه به اینکه دانشگاه آزاد فاقد رشته رادیولوژی است بازار کار آن دیرتر اشباع می شود
3-با توجه به اینکه شیفت کاری مقرری این رشته در بیمارستان ها 18 شیفت در یک ماه است کارشناس این رشته این فرصت را دارد در بیش از 1 مرکز مشغول به کار شود(سایر کادر بیمارستان 30 شیفت مقرری دارند)
بنابراین رشته رادیولوژی امروزه از رشته های نسبتا خوب کارشناسی علوم پزشکی محسوب می شود هر چند که به طور مثال رشته ای مانند پرستاری به آن ارجح است.
3-آیا رشته رادیولوژی ارشد یا دکتری دارد؟
خیر در ایران رشته رادیولوژی در مقاطع کارشناسی ارشد یا دکتری به طور مستقل ارائه نمی شود اما کارشناسان این رشته میتوانند در گرایش های زیر و در مقطع کارشناسی ارشد ادامه تحصیل دهند:
رشته مهندسی پزشکی (بیوالکتریک)
رشته مهندسی پزشکی (زیست مواد)
رشته اپیدمیولوژی
رشته ارزیابی فناوری سلامت
رشته اقتصاد بهداشت
رشته انفورماتیک پزشکی
رشته آمار زیستی
رشته رادیوبیولوژی و حفاظت پرتویی
رشته فناوری اطلاعات سلامت
رشته علوم تشریحی
رشته فیزیک پزشکی
رشته کتابداری و اطلاع رسانی پزشکی
رشته مدیریت خدمات بهداشتی درمانی
رشته نانوتکنولوژی پزشکی
رشته زیست فناوری پزشکی
رشته رفاه اجتماعی
تاریخ علوم پزشکی
آموزش پزشکی
مدیریت برنامه ریزی الکترونیکی در علوم پزشکی
فناوری تصویربرداری پزشکی
ژورنالیسم پزشکی
تکنولوژی آموزشی در علوم پزشکی
خیر.حق تاسیس کلینیک صرفا برای متخصصین رادیولوژی می باشد و کارشناسان رادیولوژی نمی توانند به طور مستقل اقدام به تاسیس کلینیک کنند.
5-کارشناسان رادیولوژی در کدام بخش ها می توانند مشغول به کار شوند؟
کار در مراکز تصویربرداری پزشکی از جمله؛ رادیولوژی عمومی، فلوروسکوپی، آنژیوگرافی عمومی و آنژیوگرافی قلب و عروق، برش نگاری کامپیوتری (سی تی اسکن)، تصویربرداری تشدید مغناطیسی (ام آر آی) و تراکم سنجی استخوان (بی ام دی) و امکان کار در مشاغل مرتبط مانند؛ رادیولوژی صنعتی، لابراتوارهای پزشکی هسته ای، رادیوتراپی و سنگ شکن برون اندامی و...
6-آیا با ورود به این رشته می توان متخصص رادیولوژی شد؟
خیر متخصصین رادیولوژی کسانی هستند که ابتدا دوره 7 ساله پزشک عمومی را گذرانده و سپس با قبولی در ازمون دستیاری وارد این رشته شده اند.با قبولی در رشته کارشناسی رادیولوژی نمی توانید در اینده رادیولوژیست شوید.
7-حقوق کارشناسان رادیولوژی در ایران و خارج از ایران جگونه است؟
در ایران ماهانه 2 میلیون تا 4 میلیون تومان
در آمریکا 46-66 هزار دلار آمریکا در سال قبل کسر مالیات
در استرالیا 80-90 هزار دلار استرالیا قبل کسر مالیات